SPB077J1 Seiko Prospex Horloge bij ons te koop in de winkel te Oud-Beijerland

TECHNOLOGIE DIVER’S
Getest tot op de limiet, en er overheen. Al meer dan 50 jaar worden Seiko’s duikershorloges door professionele duikers geroemd om hun kracht, duurzaamheid en precisie. Deze waardering is het resultaat van de extreem hoge standaardeisen die Seiko zichzelf heeft opgelegd voor het ontwerpen, fabriceren en testen van duikershorloges.

MODERNE HERINTERPRETATIE
Het design uit 1968 is goed terug te zien in de moderne herinterpretatie van de 1968 Automaat Duiker, maar is in een eigentijdse stijl uitgevoerd. Zoals te zien is aan de wat smallere bezel en de modernere vorm van de wijzers. Het horloge is uitgerust met een stalen band. Het slanke profiel van de horlogekast is mogelijk door het gebruik van het 6R15 kaliber. De afwerking van het horloge is extra hoogwaardig dankzij Seiko’s Zaratsu polijsttechniek.

Kaliber 6R15
Het 6R15 Seiko kaliber met datumaanduiding is een mechanisch kaliber. Het horloge laadt zich tijdens het dragen automatisch op door het omzetten van de arm- en polsbewegingen van de drager in energie. Beweging van het horloge zorgt ervoor dat de hoofdveer van het horloge wordt opgewonden. Deze veer is de energiebron. Handopwinding is ook mogelijk. Wanneer het horloge volledig is opgeladen heeft het een energiereserve van ca. 50 uur. Het tikgetal van deze automaat is 21.600 per uur en het horloge heeft 23 jewels. Het 6R kaliber wordt volledig in-house vervaardigd en bestaat uit 168 onderdelen.

SPECIFICATIE ALGEMEEN
Sexe Heren
Soort horloge Analoog
Soort glas Saffier glas
Techniek Automaat
Serie Prospex
Kaliber 6R15
KAST
Materiaal kast Staal
Kastvorm Rond
Kleur wijzerplaat Zwart
Kleur kast Zilverkleurig
Achterzijde kast Staal
Schroefdeksel Ja
Schroefkroon Ja
Lichtgevende wijzers Ja
Lichtgevende index Ja
Materiaal Lunette Staal/ zilverkleurig
Roterende lunette Ja
Diameter kast 44 mm
Dikte van kast 13,1 mm

BAND
Materiaal band Staal
Type sluiting Vouwsluiting met drukker
Kleur Band Zilverkleurig

FUNCTIES
Waterdichtheid Tot 200 meter
Datum/tijd Datum
Handopwinding mogelijkJa
Energiereserve (max) 50 uur
Tikgetal per uur 21.600
Aantal Jewels 23